Hoe maken wij de transitie?

Door het te doen, door in het heel klein te beginnen in 2021 met een eerste experiment: van oude gordijnen, stijlvolle groenten en fruit zakjes maken, verpakt in doosjes van restmateriaal. Ze vielen direct in de smaak. 

Met MaakCafe, voor het maken van zakjes, koffie drinken en consumenten betrekken bij het proces, maken we impact. Mee maken, meedenken en door het te doen bereiken we de markt, cruciaal voor meer waardecreatie.  Dit is het verhaal van zowel de kip als het ei. We zien de consument zowel als afnemer, deelnemer, producent en leverancier van oude gordijnen.

Het zakje scoort hoog op de ladder van Lansink. Nog in hetzelfde jaar startte BroodBakBuren voor meer gezondheid en meer weerstand tegen de Corona Pandemie. Met biologische granen, vers gemalen, vers gebakken en vers op je bord (zuurdesem) brood. Brood waar je beter van wordt.

Circulaire economie leggen we uit in het winkeltje, zichtbaar en tastbaar hoe het werkt.

Stevige start

Het vertrekpunt is dat we er allemaal beter van worden. Moraal gedreven, met een kleinst mogelijke footprint.

Dankzij MaakCafe en de MAEX configurator hebben we direct al een mooie impact, zo klein als we zijn.

De basis van waarde creëren zien we zo breed als het maar kan. Een aantal voorbeelden:
1. Onafhankelijk zijn van de graanprijzen, in 2021, dankzij onze zelfvoorzienende graanboer, is onze prijs niet veranderd. 
2. Reductie van grondstoffen, transport en afval 

3. Herstel bieden voor meedenkers en mee makers  richting innovatieve social impact. 

Door verschillende initiatieven te starten krijgen we inzicht.